Soms, wanneer nieuwe klanten mij benaderen of een afspraak maken voor een natuurgeneeskundige afspraak, zetten ze zichzelf onder druk om al "het goede te doen". En soms krijg ik het gevoel dat ze de behoefte voelen om zich te verontschuldigen voor hun gedrag of gewoonten of voedselkeuzes of levensstijl. Misschien voelen ze zich een beetje in verlegenheid gebracht of misschien hebben ze het gevoel dat ze hun routines en dieet op de een of andere manier moeten uitleggen of rechtvaardigen (hoewel ze diep van binnen weten dat deze gewoonten moeten veranderen, wat ze deels bij mij heeft gebracht).
Sommigen zijn terughoudend om hun "geheimen" te delen uit angst voor oordeel of spot, maar ik wil je verzekeren dat je je niet hoeft te schamen! Als je mijn cliënt bent, accepteer ik je zoals je bent.
Dit is een praktijk zonder oordeel, dus u hoeft zich niet te verontschuldigen voor uw keuzes, gewoonten of daden uit het verleden. Dit maakt allemaal deel uit van wie je bent. Ik weet dat je deze keuzes op dit moment waarschijnlijk hebt gemaakt, gebaseerd op hoe je je voelde, wat er met je gebeurde en de informatie en bronnen die je op dat moment had.
Achteraf gezien kan iets geweldigs zijn. Het stelt je in staat om van je verleden te leren om in de toekomst andere keuzes te maken met de bedoeling een ander resultaat te behalen. Het is echter belangrijk om niet achteraf te blijven stilstaan. Het kan je verlammen en je gewoon een schuldgevoel geven, wat geen zin heeft.
U doet uw best met de middelen, kennis en tijd die u
momenteel tot uw beschikking heeft.
Gun uzelf een pauze!
Als ik met mijn cliënten werk, probeer ik het gebruik van de termen goed en fout, goed en slecht te vermijden. Door je acties en keuzes op deze manier te labelen, krijg je meer schuldgevoelens, zelfbestraffing, woede of misschien onrealistische verwachtingen van wat je 'zou moeten' kunnen. Dat brengt me bij "zou moeten".
"Moet" is zo'n beladen woord.
We geven onszelf zelden de eer voor het daadwerkelijk doen van de dingen die we 'zouden moeten' doen. Dus waarom voelen we ons zo snel als een mislukkeling, schuldig, ontoereikend en verslagen als we niet doen wat 'zou moeten'? Nogmaals, ik weet dat je je best doet en als je moeite hebt om de veranderingen aan te brengen die je wilt, dan is het mijn taak om je te helpen een oplossing te vinden die voor jou werkt in de context van je huidige leven.
Denk na over je taal ... geeft het je kracht of ontkracht het je?
"Ik kies ..." zegt iets heel anders dan "Ik zou ..."
Leer van het verleden, zonder dat je te streng voor jezelf bent.
In het grotere geheel van dingen weet u waarschijnlijk dat sommige van uw eerdere keuzes misschien niet uw doelstellingen op langere termijn dienen, maar in het hier en nu, op dit moment, lijken ze misschien precies wat u nodig hebt en wilt, of misschien wees gewoon het pad van de minste weerstand als je geen energie hebt om over iets anders na te denken (laten we eerlijk zijn, we zijn er allemaal geweest).
Maar het kan zijn dat na de gebeurtenis de schuld of het besef begint, dat uw keuze misschien niet in uw belang op lange termijn was. Als je rationele brein worteltjes zegt, maar je emotionele brein chips of chocola of wijn of een sigaret, raad eens welke er vroeg of laat zal winnen!
Wees niet te streng voor jezelf. Denk in plaats daarvan na over wat die keuze je heeft opgeleverd, waarom je die nodig had en laten we er open over zijn. Dan kunnen we aan alternatieve opties werken voor de volgende keer dat die situatie zich voordoet.
Een deel van het consultatieve proces in de natuurgeneeskunde is om te begrijpen wat er gebeurt en om u te helpen leren van het verleden om vooruit te gaan naar de toekomst.
Bent u zelfmedicatie?
We gebruiken veel dingen om onze pijn en gevoelens zelf te mediceren. Alles, van drugs (zowel op recept als anderszins), alcohol, sigaretten, chocolade, suiker, ijs, seks, lichaamsbeweging en meer. Ze kunnen onze gevoelens maskeren of ervoor zorgen dat we ons op korte termijn beter voelen, maar ze veranderen niets aan de omstandigheden waaronder die gevoelens in de eerste plaats ontstaan.
Bedenk hoe u zich voelt als u zelfmedicatie geeft. Maakt het je rustiger en minder angstig? Voelt u zich er gelukkiger door? Geeft het je meer energie? Wordt de opluchting die zelfmedicatie u geeft, gevolgd door een neerslachtig humeur of een schuldgevoel? Herhaal je dan de cyclus? Kunnen wij (jij en ik) als team onder de oppervlakte komen en begrijpen wat er voor jou aan de hand is, zodat we kunnen beginnen met het maken van veranderingen of misschien gewoon beginnen met plannen voor veranderingen in de toekomst als je er klaar voor bent?
Laat het gaan
Elke beslissing en keuze die je hebt gemaakt (samen met die van je ouders en zelfs je grootouders) hebben je naar dit moment gebracht. Dat is de realiteit en het is prima. Het maakt deel uit van de essentie van wie je bent, maar het hoeft niet te betekenen dat je vastzit, of dat je geen andere keuzes kunt maken om je toekomst vorm te geven en je in een andere richting te bewegen als dat is wat je wilt.
Wees slim ... accepteer hulp
U bent waarschijnlijk hier omdat u zich realiseert dat u met enige deskundige hulp (aanvullende bronnen) betere resultaten kunt behalen. Dat is slim. Je gelukkigste en gezondste leven leiden kan moeilijk zijn, vooral als je niet weet hoe dat leven er voor jou uitziet (en het lijkt misschien niet op al die glimmende afbeeldingen op sociale media).
Misschien krijg je links, rechts en in het midden tegenstrijdige berichten van internet, vrienden en collega's en heb je gewoon niet de hersenkracht of energie om er zelf achter te komen. Geef niet op. Dat is waar een natuurgeneeskundige kan helpen.
Voel je vrij om eerlijk tegen me te zijn ... wratten en zo. Als dat gebeurt, zijn wij in de beste positie om u te helpen uw doelen te bereiken. We zijn allemaal mensen en niemand van ons is perfect (ondanks wat de "hoogtepunten" die we op internet zien, willen dat we geloven). Sommige dagen verlopen soepeler dan andere. Sommige dagen struikelen we en dat is oké. Dat is menselijk.
Comments