top of page

Boost je immuunsysteem op natuurlijke wijzeWe zijn zo gefocust op het overleven van een pandemie dat het gemakkelijk is om meer alledaagse virale of bacteriële infecties over het hoofd te zien. Maar nu we de winter ingaan en ons weer mengen met anderen, wil je misschien je immuunsysteem een ​​beetje liefde tonen die verder gaat dan handen wassen en maskers dragen.


De winterbugs verslaan


De komende maanden zullen we worden blootgesteld aan verhoogde niveaus van bacteriën en virussen. U wilt een sterk en robuust immuunsysteem. De mate waarin u lijdt, hangt af van hoe robuust uw immuunsysteem is. Het is nu tijd om uw lichaam klaar te maken voor de winter, beschouw het als een onderhoudsbeurt aan uw auto voor een lange reis.


Waarom moet je beginnen met het versterken van je immuunsysteem voor de winter?


We brengen meer tijd binnenshuis door, een deel van 2020 - 2021 hebben we binnenshuis doorgebracht, om ons te beschermen tegen het covid-19 virus. Ook nu naarmate de dagen weer korter worden, komen we minder buiten.


Minder zonneschijn


Ik weet zeker dat je weet dat zonneschijn een uitstekende bron van vitamine D is. De winter brengt minder zonneschijn en minder blootgestelde huid, zodat we minder vitamine D binnenkrijgen. Vitamine D is van vitaal belang voor een gezonde immuun functie.


Verminderde inspanning


In de winter is het niet ongewoon om meer sedentair te worden en meer tijd binnenshuis door te brengen. Het koude weer en de kortere dagen maken het moeilijker om de motivatie te vinden om fysiek actief te zijn en er is voldoende wetenschappelijk bewijs om aan te tonen dat regelmatige, matige lichaamsbeweging de immuniteit verhoogt.


De wintermaanden kunnen stressvol zijn


Vergeleken met de zomermaanden, die talrijke vakanties omvatten en over het algemeen een meer ontspannen "vibe" hebben, gaan de koudere wintermaanden vaak meer over werk en minder over plezier en rust. Overmatige of langdurige stress eist echt zijn tol van je immuunsysteem, waardoor je kwetsbaarder wordt voor infecties.


Wat kunt u doen om voor uw immuunsysteem te zorgen?


Laat je vitamine D-spiegel testen en neem zo nodig een supplement. De meesten van ons hebben er baat bij tijdens de wintermaanden ten minste 1000 IE van een goed vitamine D-supplement (met de co-factoren die nodig zijn voor de opname en het gebruik van deze vitamine) in te nemen, maar als uw startniveaus laag zijn, heeft u mogelijk een hogere dosering nodig.


Vitaminen A, C en E samen met zink en selenium zijn allemaal belangrijk voor een goede immuniteit. Zorg ervoor dat je goede gezonde voeding eet met een verscheidenheid aan groenten en fruit of overweeg een extra supplement in de wintermaanden als je dieet niet goed is of je vatbaar bent voor infecties.


Je immuunsysteem bestaat grotendeels uit eiwitten, streef ernaar om bij elke maaltijd hiervan wat te eten.


Het is aangetoond dat Echinacea van goede kwaliteit het infectiepercentage verlaagt wanneer u vliegt. Overweeg een supplement te nemen als u veel reist.


Houd uw trainingsroutine aan om uw immuniteit te stimuleren. Het is een geweldig idee om een ​​activiteit te vinden die je binnenshuis kunt doen en waarvoor je niet de moeite hoeft te nemen om ergens anders heen te gaan. Veel fitness-, yoga- en pilatesstudio's hebben hun online lessen bijgehouden, wat ze superhandig maakt.


Wat als je toch een infectie te pakken krijgt?


Als je toch ziek wordt, is rust van vitaal belang - 'doorgaan' is op de lange termijn niet slim. Je moet je immuunsysteem zijn werk laten doen. Eet ook voedzaam, eenvoudig voedsel (er is een reden waarom kippenbouillon lekker smaakt als je ziek bent).


Als je meer wilt doen als je ziek bent, overweeg dan een afspraak te maken voor een "snel natuurgeneeskundig consult" om je gepersonaliseerde kruidentonic of voedingsstoffen te krijgen.


Geef je lichaam de beste kans om deze winter de infecties te bestrijden of bel me op 06 293 00 968 om je immuniteit te boosten en sterker door de winter te komen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page