top of page

10 dingen die je moet weten over natuurgeneeskunde voordat je mij ziet...
Ik krijg veel vragen over mijn natuurgeneeskundige diensten, zowel telefonisch als per e-mail. Persoonlijk denk ik dat het erg belangrijk en erg nuttig is om vooraf dat vrijblijvende gesprek te hebben om vast te stellen wat de belangrijkste problemen zijn met jouw gezondheid, en of natuurgeneeskunde op dit moment de juiste optie voor je is en of ik de juiste persoon ben om jouw te helpen. Meestal betekent dit dat tegen de tijd dat je mij ziet, we het begin hebben van een positieve therapeutische relatie die onze kans op een succesvol resultaat voor jouw, de cliënt, vergroot.


Het vooruitzicht om een ​​natuurgeneeskundige te zien kan voor sommigen een beetje ontmoedigend zijn. Je weet misschien niet wat je kunt verwachten, je hebt misschien een slechte ervaring gehad in het verleden en je krijgt misschien wat kritiek van familie en vrienden omdat je "alternatieve" therapieën overweegt. Ik snap dat helemaal. Zoals elk beroep, zijn er sommigen die goed zijn en sommigen die niet zo goed zijn en we zijn allemaal anders, dus de keuze moet de juiste zijn voor jou.


Een positieve relatie is belangrijk voor een positief resultaat


Hier zijn enkele dingen die ik wil dat je in overweging neemt voordat je een natuurgeneeskundige behandeling volgt. Ik wil dat je het leven en de gezondheid hebt waar je naar hunkert.


Dit geldt waarschijnlijk voor de meeste gezondheidswerkers en het is een van de belangrijkste redenen waarom we voor dit beroep kiezen. Om je te helpen, zal ik jouw volledig willen begrijpen, inclusief dieet, levensstijl, relaties, familiegeschiedenis, symptomen en meer.


Vertrouw op je instinct bij het kiezen van je gezondheidsbondgenoten en zorg ervoor dat zij je langetermijnbelangen voor ogen hebben.


Je verdient het om gezond en gelukkig te zijn


Sommige cliënten hebben moeite om veranderingen ten goede aan te brengen. Diep van binnen willen ze zich gezonder en gelukkiger voelen, maar ze zijn zo gewend geraakt aan hun situatie dat het vooruitzicht om zich anders te voelen een beetje vreemd en eng is. Het lijkt gek maar het is waar. Soms voelt de duivel die je kent 'veiliger', ook al wil een deel van je iets anders. Het is mijn taak om je te helpen bij die overgang en je te helpen geloven dat je het verdient.


Ik kan jouw problemen niet oplossen, alleen jij kunt dat doen


Het heeft geen zin om mij te zien als je niet in staat bent om deel te nemen aan het proces. Ik kan begeleiden, adviseren en aanbevelen, maar je moet bereid zijn om verantwoordelijkheid te nemen voor je resultaten. Het klinkt moeilijk, ik weet het, en ik zal je helpen een pad voorwaarts te vinden dat voor jou werkt, maar uiteindelijk zijn de veranderingen aan jou om te maken.


Om beter te worden, moet je handelen


Een combinatie van jouw genetica en de dagelijkse beslissingen die je neemt over je dieet en levensstijl, hebben een belangrijke rol gespeeld bij het bereiken van je huidige gezondheidstoestand. Als je niet tevreden bent met het resultaat, moet er iets veranderen. Als je iets anders wilt, moet je iets anders doen.


Ik verwacht dat de weg hobbelig zal zijn ... dat is geen mislukking


Soms is de weg voorwaarts rechttoe rechtaan en is de vooruitgang lineair, maar eerlijk gezegd is dat zelden het geval. Het is waarschijnlijker dat het pad hobbelig zal zijn met onderweg enkele omwegen en wegversperringen. Het is het beste dat je op die mogelijkheid bent voorbereid. Ons lichaam is complex en vergt enige inspanning. Het is mijn taak om je te helpen de hobbels te minimaliseren, je te helpen ervan te leren en je vooruit te helpen. Het is belangrijk dat je begrijpt dat kleine tegenslagen en hikken normaal zijn en geen reden zijn om te wanhopen of op te geven.


Ik wil dat je deelneemt aan het proces en vragen stelt, maar sta mij toe je te ondersteunen


Ik verwacht niet dat je alles wat ik zeg als evangelie accepteert. Ik wil dat je vragen stelt en je lichaam leert kennen, tot op het punt waarop jij je op je gemak voelt en vertrouwen hebt in het behandelplan dat we samen opstellen. Die dialoog helpt ons beiden om beter te begrijpen wat er speelt. Ik zal er alles aan doen om je te helpen vertrouwen te hebben in mijn adviezen en aanbevelingen, maar het heeft geen zin om verder te gaan als je niet openstaat om iets nieuws te proberen.


Ik ben hier niet om je te vertellen wat je moet doen, maar om je te informeren over je opties en je te ondersteunen bij je keuzes


Er zijn altijd opties voor wat je kunt doen (plan A, plan B etc.). Sommige opties zullen beter zijn dan andere, maar misschien zijn ze op dit moment niet realistisch. Neem bijvoorbeeld iemand die op weg is naar een betere gezondheid, het beste wat hij/zij voor haar/zijn gezondheid kan doen, is stoppen met de baan die ze haten. Maar misschien is dat op dit moment gewoon niet haalbaar. Dat is ok. We moeten werken binnen de grenzen van wat realistisch is. Misschien is het niet mogelijk om grote verschuivingen in eetpatronen te maken omdat het het gezin zal raken of het nog meer werk voor je oplevert. Het is mijn rol om je te helpen alle opties te verkennen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken en je vervolgens te ondersteunen in welke functie dan ook.


Ik accepteer wat je me vertelt als zijnde waar, maar ik kan je overtuigingen ter discussie stellen


Vertrouwen is belangrijk. Hoe eerlijker en opener je bent, hoe beter ik je kan helpen je doelen te bereiken. Ik zal accepteren wat je me vertelt als zijnde waar voor jou en zal niet afwijzend zijn. Van tijd tot tijd kan ik echter jouw overtuigingen ter discussie stellen om te zien of ze bestand zijn tegen nauwkeurig onderzoek of dat er een mogelijkheid is dat het veranderen van jouw denken en je gedrag je kan helpen om je op lange termijn beter te voelen. Wees daarop voorbereid.


Als je niet openstaat voor natuurgeneeskunde en niet bereid bent om veranderingen aan te brengen, dan zijn mijn opties beperkt


Het nemen van reguliere medicatie is over het algemeen een gemakkelijkere en goedkopere optie. Soms kan het maanden duren voordat ze het gewenste resultaat krijgen en soms moet je verschillende medicijnen proberen voordat je degene vindt die het beste bij je past. Maar soms werken ze niet of hebben ze vervelende bijwerkingen.


Natuurgeneeskundige behandelingen hebben het meeste effect als men bereid is veranderingen aan te brengen, dit is iets anders dan slaafs elke dag een pil in te nemen. Als jouw gezondheidsgeschiedenis al langere tijd bestaat, en je aarzelt om kruiden- of voedingssupplementen te nemen of om veranderingen aan te brengen in jouw dieet en je levensstijl, dan is er een limiet aan wat ik voor je kan doen.


Natuurgeneesmiddelen werken het beste bij veranderingen in voeding en levensstijl


Als je niet lekker in je vel zit, is het heel goed mogelijk dat jouw keuzes in het verleden met betrekking tot je voeding en levensstijl daar tot op zekere hoogte aan toe heeft bijgedragen. Naar alle waarschijnlijkheid omvatten natuurgeneeskundige aanbevelingen om jouw gezondheid te verbeteren het aanbrengen van enkele veranderingen in wat je eet en hoe je leeft. Als dit dingen zijn die moeten worden aangepakt, dan is het in jouw eigen belang om enkele veranderingen te omarmen. Het zal de behoefte voor aanvullende medicatie verminderen en de werking ervan verbeteren.


Ik ben me ervan bewust dat sommige uitspraken, wellicht hard kunnen klinken, maar ik wil vanaf het begin eerlijk tegen je zijn. Als je al een tijdje niet lekker bent, is de weg naar een goede gezondheid misschien niet gemakkelijk. Ik vermoed dat je dat al weet, en daarom ben je hier.


Wanneer je klaar bent voor verandering ten goede van jezelf, voor een gezonder en gelukkiger leven, dan ben ik klaar om je te ondersteunen, adviseren en begeleiden. Bel me op 06 293 00 968.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page