top of page

Voedingstherapie

​

Een goede gezondheid is afhankelijk van een drietal pijlers: voeding, darmflora en leefstijl

​

Als docent "Algemene- en Bijzondere Voedingsleer" kijk ik naar de relatie tussen de klacht en het voedsel dat men eet. Daarnaast betrek ik andere aspecten die een rol kunnen spelen in de voedselkeuze en de manier waarop men eet, zoals constitutie, emoties, leefgewoonten en omgevingsfactoren.

​

Een passend voedingsadvies zorgt voor een vitaal lichaam

en

motiveert om enthousiast en creatief met voeding bezig te zijn.

​

In de natuurgeneeskunde wordt gekeken naar de verschillende orgaansystemen met als focus de darmen, lever en nieren. Met bepaalde voeding kun je het zelfherstellend vermogen van het lichaam aanspreken om de balans te herstellen. Tijdens de therapie wordt ook aandacht besteed aan waarom je eet en wat je eet. Bijvoorbeeld: waarom verlang ik zo naar zoet?

​

Tijdens het intakegesprek worden er vragen gesteld en het verzoek drie dagen een eetdagboek bij te houden. Na het gesprek wordt meestal in overleg een voedingsplan opgemaakt. Deze bestaat uit o.a. een voedingsstoffen-berekening, doelstellingen, een voedingsmiddelentabel, een voorbeeld van een dagmenu en tal van recepten. Dit plan wordt besproken tijdens het tweede consult. Hierna gaat men zelf aan de slag en vindt er een evaluatie plaats in de daaropvolgende twee tot zes consulten.

​

Naast de inzichten vanuit de algemene voedingsleer wordt veel aandacht besteed aan de natuurgeneeskundige regels van de bijzondere voedingsleer. Hierdoor heb ik een brede kijk ontwikkeld, zodat er een duurzame oplossing kan worden geboden. Die oplossing ligt in het geven van een goed advies, dat men kan integreren in het hedendaagse drukke bestaan. 

​


"Er kan veel veranderen als men zich bewust wordt van zijn of haar eigen eetpatroon en leert wat anders kan".

 

Deze uitspraak hoor ik telkens weer van mensen die ik begeleid. Bewustwording en ervaring helpen om de juiste keuzes te maken, waardoor men zich betere eetgewoontes eigen maakt.

​

bottom of page