top of page

Detox 

Ontgiften van het lichaam

Met een detox, reinigen en ontgiften we het lichaam van binnenuit. In onze praktijk in Walsoorden gebruiken we diverse detoxmethoden om gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen en zo psychische en lichamelijke klachten aanzienlijk te verminderen of te verhelpen.

Ons lichaam wordt nu, veel meer dan vroeger verontreinigd. Dit komt omdat de verontreiniging van zowel ons milieu als onze voeding steeds meer toeneemt. Vanzelfsprekend is het essentieel dat we in deze tijd ons lichaam ontgiften. In ons bloed en ons lichaamsvet zijn veel van de chemische stoffen die om ons heen geproduceerd worden, terug te vinden. Dit kan voor veel gezondheidsklachten zorgen. Ontgiften kan een probaat middel zijn tegen heftige, maar ook lichtere aandoeningen.
 

Detox: diverse methoden

Diverse organen in ons lichaam, zoals de nieren, darmen, lever, longen, huid en lymfen nemen het natuurlijke ontgiften voor hun rekening.
De verontreinigingsbronnen die ons lichaam kunnen beschadigen zijn zo groot in getal, dat deze organen de taak van het ontgiften niet meer voldoende aankunnen. De toxines waaraan wij dagelijks worden blootgesteld zoals: luchtvervuiling, doucheproducten, huidcrèmes, industriële voeding, vanuit het lichaam zelf, uit farmaceutische middelen en uit de darmen, zijn teveel voor het lichaam om deze zelfstandig weg te werken. In onze praktijk gebruiken we verschillende methoden om te ontgiften, gastro-intestinale detox met behulp van homeopathische middelen, body detox, cupping, dieptemassage en honingmassage.

 

De positieve gevolgen van ontgiften

De verontreiniging van ons lichaam is op een aantal manieren door uzelf in de hand te houden. Echter door een verbeterd eetpatroon raakt het lichaam al snel veel toxines kwijt. Onbespoten groenten en fruit eten, voldoende water drinken en het beperkt gebruik van suiker, alcohol en geraffineerde koolhydraten dragen daar zeker toe bij. Verzorgingsproducten zoals douchegels, dag- en nachtcrèmes kunnen ook een bron van verontreiniging zijn. U zult merken dat na het ontgiften van het lichaam in onze praktijk, u zich zowel fysiek als mentaal een stuk beter voelt. U ontwikkelt uzelf beter en u bent meer ontspannen. Tegelijkertijd is uw energieniveau hoger. Uw stofwisseling werkt efficiënter en u heeft minder snel last van overgewicht. Een bijkomend effect is dat veel cliënten na het ontgiften, een betere Leefstijl gaan volgen.

Als u wilt weten of detoxen ook voor uw klachten kan helpen, neem dan contact op met onze praktijk.

bottom of page