top of page

Manuele Therapie

  • Corpus Mentis

 

Welke Manuele Therapieën voeren wij in de praktijk uit?

Heeft u nog steeds last van rugpijn of van pijn in uw nek? Heeft u al heel wat geprobeerd met onvoldoende resultaat? Dan bent u op het juiste adres! Als docent Manuele Therapie met als specialisatie voetreflexologie, kan ik  helpen bij pijnklachten, sportblessures en andere vormen van lichamelijke disbalans.

Bij elke vorm van Manuele Therapie wordt er allereerst een lichaamsanalyse gedaan en besproken wat het best is voor de cliënt. Vaak wordt ook gebruik gemaakt van plantaardige oliën, biologische essentiële oliën of honing van hoge kwaliteit. Manuele therapieën verbeteren de bloedcirculatie, wat resulteert in een impuls naar het immuunsysteem. Aan de andere kant ontvangt het lichaam de aanraking en aandacht die het nodig heeft om zich te kunnen ontspannen. Dit gebeurt in een context die veilig, vriendelijk en professioneel is. 

Diepte Massage

 

Is een massagetechniek, waarbij de huid, de spieren, het bindweefsel en de botten worden behandelt. Bij deze techniek wordt tevens de derde spierlaag behandelt, waardoor de bloedtoevoer wordt gestimuleerd,  spierspanningen en blokkades worden opgeheven en afvalstoffen worden verwijderd. Dit geeft per direct resultaat op het vlak van pijnbestrijding en het verzachten van verkrampte spieren. 

  

Sport Massage

 

Een sportmassage is een stevige massagevorm waarbij er gewerkt wordt op de diepere spierlagen en kan zowel een preventieve als herstellende ontspanning teweegbrengen. Het helpt sporters op alle niveaus met het verhogen van hun welzijn, het verbeteren van hun prestaties, het voorkomen van blessures en het bieden van verlichting na fysieke inspanning. Bij deze massagevorm wordt er ook speciale stretch technieken gebruikt om het lichaam soepel te houden en verzuring tegen te gaan.
 

Ontspanningsmassage

 

Met deze vorm van manuele therapie verwent men zowel lichaam als geest, soms is het noodzakelijk om jezelf dit te gunnen. Het voordeel is dat het lichaam nieuwe toevoer van energie krijgt. Een speciale mix van etherische oliën en verschillende technieken helpen om het lichaam te doen ontspannen. Hierdoor worden blokkades opgeheven, waardoor negatieve emoties kunnen vrijkomen zodat er ruimte gecreëerd wordt voor positieve energie. Het losmaken van de spieren activeert de bloedsomloop en geeft het lichaam een boost, waardoor men een algemeen gevoel van welbehagen krijgt.

Touch and care (massage bij kanker)

 

Oncologie massage is een aanpassing van bestaande massagetherapie technieken om zo een veilige en verantwoorde massage te kunnen geven. Essentieel hierbij is:

  • kennis en begrip van de ziekte, de behandelingen, bijwerkingen en van de vele effecten die het op het lichaam kan hebben.

  • kennis en ervaring om massagetechnieken aan te passen aan de conditie en klachten van de cliënt om zo een optimaal afgestemde massage te geven.

Massage bij kanker is gericht op ontspanning door massage van het parasympatische zenuwstelsel. Massage bij kanker heeft als insteek: geen behandeling van klachten, maar ondersteuning in het herstel.

Voetmassage 

Richt zich specifiek op de reflex segmenten van de voeten, waarbij de huidsegmenten reflexen oproepen in klieren, organen en systemen van het lichaam. De segmentale opbouw van het menselijk lichaam reflecteert op de voetzool en verspreidt zich uiteindelijk over heel de voet. Deze segmenten worden gestimuleerd door middel van speciale massagestokjes, hierdoor worden impulsen gegeven welke via de hersenen reflecteren. Vanuit de hersenen worden deze impulsen omgezet naar de behoefte van het lichaam. Via het ruggenmerg en de zenuwen worden deze impulsen weer naar de plaats van bestemming gevoerd. 

Manuele Lymfe Drainage

Deze therapie is gericht op het stimuleren van de lymfevaten als de lymfeafvoer stagneert. Omdat het een zachte vorm van stimulatie is, wordt het ook veel als rustgevende massage toegepast, onder andere bij stress.

Het lymfestelsel heeft een belangrijke rol bij het creëren en onderhouden van een optimale waterhuishouding. De lymfe voedt, zuivert en draineert immers onze lichaamscellen. Lymfedrainage is dus een natuurlijke functie, eigen aan ons lichaam.

Honingmassage


Deze vorm van massage stimuleert de activiteit van de overeenkomstige organen via de reflexzones van de rug, het is een effectieve bindweefselmassage en heeft een positief effect op het hele lichaam. Vanwege de hechtende eigenschappen van honing worden gifstoffen uit de huid gezogen door middel van zuigende en pompende cuppingbewegingen. Dit zorgt voor ontspanning en bevordert een zeer goede bloedcirculatie. Dientengevolge is de massage niet volledig pijnloos, maar brengt geen ongewenste bijwerkingen met zich mee, tenzij men allergisch is voor honing.

 

bottom of page