top of page
Kinesiology.jpeg

Kinesiologie 

 

Hoe werkt het?

  • Kinesiologie, of spiertesten, staat toe om te testen op het energetisch niveau. Je test voorbij het mentale en fysieke vlak, waardoor je op een dieper niveau kunt werken in volledige communicatie met jezelf. Het vereist zuiverheid en neutraliteit van de spiertester. Hoe zuiverder en neutraler de persoon kan testen des te dieper het niveau waarop je antwoorden en inzichten verkrijgt.

  • De spiertest kan gedaan worden op elke spier, maar wordt meestal uitgevoerd op de armspieren. Als reactie op een vraag, geeft de spier antwoord door sterk (Dit spreken we af als een 'ja'.) of zwak (een 'nee') te zijn. Tijdens een sessie wordt duidelijk uitgelegd hoe het werkt. Alvorens te testen, kijken we hoe de spieren reageren op impulsen. Zo nodig doen we simpele spieroefeningen om de spieren krachtiger te maken en meer balans in het lichaam te brengen. Beide maken het makkelijker om de spiertest te lezen.

 

Waarom kinesiologie?

  • Mensen hebben de neiging om te rationaliseren, terwijl we ook een emotionele, lichamelijke, en een spirituele / energetische laag hebben. Spiertesten kijkt voorbij het rationele en neemt alle aspecten van je zijn mee, ziet eventuele blokkades op alle lagen. Het komt je proces ten goede: je kunt op wezenlijk niveau werken.

  • Ons celgeheugen slaat niet alleen de feitelijke gebeurtenissen op, maar ook wat je op dat moment ervaarde. Het onthoudt dus een koppeling van gebeurtenis en ervaring. Soms zijn ervaringen zo stressvol dat we ze 'wegstoppen'. We kunnen ze op dat moment niet verwerken. Op een later tijdstip kan dit wel plaatsvinden. Bijvoorbeeld om dat er dan wel ruimte is, omdat de situatie weer veilig is, of omdat we beseffen dat het ons belemmert en de bereidheid er nu wel is om er mee aan de slag te gaan. Met behulp van kinesiologie en ontstressingstechnieken, kun je met oude koppelingen aan de slag zodat ze je niet meer belemmeren, maar juist in je kracht zetten.

 

Behandelen met kinesiologie

  • Spiertesten zijn een krachtig hulpmiddel in het behandeltraject. Het staat toe om volledig jouw systeem aan het woord te laten. Jouw systeem geeft aan wat je daadwerkelijke kernvraag  / thema is. Dit is niet altijd de vraag die je initieel meebrengt naar het consult. Via de spiertest geef jij aan hoe jouw systeem wil en kan werken, welke ondersteuning je daarbij eventueel nodig hebt (oefeningen, Bach bloesem remedies, mineralen, etc) en via welk pad je met je thema aan de slag wil. De tester leest de antwoorden via je spieren en voert dus alleen uit wat jouw systeem aangeeft. Door elke stap te testen houdt hij/zij steeds een vinger aan de pols om zo de voor jou juiste weg te bewandelen.

 

Kwaliteit van testen

  • Het bovenstaande maakt direct duidelijk dat de kwaliteit van testen direct je proces beïnvloedt. Neem dit mee als je op zoek gaat naar een voor jou geschikte spiertester. Zo is de spiertest techniek makkelijk te leren, terwijl de kwaliteit ervan juist zit in de zuiverheid en neutraliteit van de tester zelf. Dit is een directe weergave van het (ziels)ontwikkelingsniveau van de tester en zijn intentie om zuiver te testen. Iemand die bijvoorbeeld test vanuit zijn emoties, of zijn ratio, zal voornamelijk die laag in jou testen. Zijn emoties, gedachten, verdoezelen zijn testblik. Zo kan een kinesioloog op basis van je verhaal (en/of zijn eerdere ervaringen) een sterk vermoeden hebben van de uitkomst. Vaak komt dit dan ook uit de test, die dan dus niet neutraal meer is. Pas als de tester neutraal is, en open staat voor alle mogelijkheden, heeft jouw systeem werkelijk de ruimte om zijn of haar verhaal te vertellen.

  • Hoe kun je nu weten hoe goed iemand kan testen, hoe zuiver en neutraal iemand is? Ga af op je gevoel, je intuïtie, en wees eerlijk naar je zelf. Je zal zien dat je systeem je daarin helpt en duidelijke signalen afgeeft. Besef daarbij dat wat voor de een de juiste spiertester is, voor een ander dat niet hoeft te zijn. We zijn namelijke allen uniek, hebben ons eigen proces en wensen ieder onze unieke aanpak. Vertrouw je systeem hierin.

bottom of page